ΕΠΑνΕΚ 2014-2020

Ερωτήσεις-Απαντήσεις

1. ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Η ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ;

ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΗΛΙΚΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΞΕΟΣ ΠΟΝΟΥ, ΧΡΟΝΙΟΥ ΠΟΝΟΥ, ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ. ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΩΣ ΜΕΣΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΕΤΟΙΑΣ ΦΥΣΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ.

2. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΩ ΜΑΖΙ ΜΟΥ;

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΟΝΤΟΣ ΙΑΤΡΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΩΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ. ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΡΑΤΕ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΕΝΔΥΜΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ.

3. ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ;

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ.

4. ΠΟΙΑ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ;

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ. ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΣΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ
ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΚΑΘΙΣΤΑ ΠΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ.

5. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΩ ΤΟΝ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗ;

Ο ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΩΝ, ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΔΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.

6. Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ;

Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ. Ο ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ,ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΣ ΚΑΙ ΥΓΙΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ.

7. ΠΟΣΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ;

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ ΠΟΙΚΙΛΛΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ.ΑΦΟΥ ΓΙΝΕΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗ ΚΑΙ ΕΚΠΟΝΗΘΕΙ ΤΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΠΛΑΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΑ ΝΑ ΠΡΟΤΑΘΕΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ.